Faültetés, favédelem

Ahogy a mondás tartja, a fákat nagyszüleink ültették nekünk, mi pedig unokáinknak ültetjük. Fát ültetni nemes és szép dolog, a hosszú távú gondolkodást segíti és a környezetünkkel kapcsolatos érzékenységünket fokozza. A fák szépek, árnyat adnak, mászni lehet rájuk, tisztítják a levegőt, gyülömccsel kínálnak de akár lelki társként is szolgálhatnak. 

Csatlakozz Te is faültető és favédő akcióinkhoz!

Beérett a közösség gyümölcse a Fűzfa-játszótéren

Beérett a közösségi gondoskodás minden gyümölcse a Brassói-Zentai sarok piciny játszóterén. Hozzátok a gyerekeiteket csipegetni, nekik készült mindez!

Rovarhotel és mini-rezervátum épült a verőcei vasútállomáson

Rovarhotel és szimbólikus mini-rezervárum várja mostantól a Verőcére vonattal érkező vendégeket. A szállót máris belakták a faliméhek, a rezervátumban pedig kinyílt az első virág. Kísérd figyelemmel a változást a rezervátum kerítésén belüli és kívüli zöld terület összehasonlításával!

Szépül a vasútállomás sziklakertje

Önkéntes közösségi munkával szépült a vasútállomás melletti sziklakert. További munkálatok szükségesek! Várjuk a sziklakerti növény felajánlásokat és az önkéntes munkát egy következő közösségi akcióra!

Szépen hajt a felújított óvoda fűzfakunyhója

Segítettünk a verőcei óvoda munkatársainak metszeni és gondozni az oviudvar tavaly ültetett népszerű fűzfaépítményét. Fényképes összefoglaló.

Idén is rendberaktuk a Zentai játszóteret

Covid ide vagy oda, a Zentai játszóteret hagyomány szerint minden évben rendezni kell... Szép lett, köszönjük a bátor résztvevők segítségét!

Oldalak