Környezet

A CivilVerőce oldal egyik kifejezett célkitűzése, hogy szemléletében a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot és a közösség alapú gondolkodást támogassa és terjessze. Ezen az oldalon a verőcei környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos információkról kaphat tájékoztatást. Az egyes kapcsolódó témák a baloldali menüpontokból választhatók.

Zacskómentes Nap

Szeptember 29., Zacskómentes Nap

A Zacskómentes Nap egy helyi kezdeményezés azzal a céllal, hogy minél kevesebb felesleges műanyag zacskót használjunk a mindennapokban. Szeretnénk, ha a Dunakanyar árusítói örömmel fogadnák, terjesztenék és egyszerű megoldásokkal támogatnák a szemétmentes fogyasztást, és szeretnénk, ha a fogyasztók is törekednének az egyszer használatos csomagolástól mentes vásárlásra, ahol és amikor csak lehetséges.

Program

  • 8:00-10:00 Zacskómentes akciók a verőcei és kismarosi boltok előtt (hoztál szatyrot?)
  • 10:00-14:00 Zacskó- és szemétmentes Mihály Napi Vásár az iskolaudvaron (hozz magaddal nem edobható bögrét, poharat, evőeszközt, látogasd meg a standunkat!)
  • 18:00-20:00 Dokumentumfilm vetítés a Verőcei Művelődési Házban, majd moderált beszélgetés (ma Zacskómentes Nap, holnap Zacskómentes Föld!)

Támogatók, partnerek

  • Köszönjük a Hulladék Munkaszövetség támogatását, akik elláttak minket a tudatos vásárlást népszerűsítő szóróanyagokkal
  • Köszönjük a Verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola és Óvoda partnerségét a Mihály napi vásár zacskómentessége érdekében, valamint a bögregyűjtő akciónk befogadásáért
  • Köszönjük a verőcei zöldséges együttműködését, ahol szombaton kísérleti jelleggel újra bevezetésre kerül a mérőedényes árumérés nylonzacskó helyett. Reméljük a változás hosszan tartó lesz!
  • Köszönjük az alábbi boltok együttműködését a Zacskómentes Napi programokban: kismarosi zöldséges, CBA, verőcei zöldséges, CBA, pékség, Dóri Deli, gyógyszertár, biobolt.

Letölthető Szóróanyagok

 

Madárodú tisztító túra március 10-én

Itt a tavasz, csicseregnek a madarak. Március 10-én 9:00-kor A Brassói-Rákóczi sarokról indul a Borbély hegyi madárodó tisztító túra. Csatlakozz Te is!

Beporzók napja - március 10.

Új ünnepnap és mozgalom indult. A CivilVerőce csapata is több helyszínen szervez kapcsolódó közösségi akciókat. Csatlakozz, vagy kövesd példánkat! Ültess fát, virágot, készíts rovarszállót, ajándékozz cserepes virágot és mondd is el, miért!

Hulladékkezelés

Tájékoztatást nyújtunk a hulladékkal kapcsolatos témákban.

Faültetés, favédelem

Ahogy a mondás tartja, a fákat nagyszüleink ültették nekünk, mi pedig unokáinknak ültetjük. Fát ültetni nemes és szép dolog, a hosszú távú gondolkodást segíti és a környezetünkkel kapcsolatos érzékenységünket fokozza. A fák szépek, árnyat adnak, mászni lehet rájuk, tisztítják a levegőt, gyülömccsel kínálnak de akár lelki társként is szolgálhatnak. 

Csatlakozz Te is faültető és favédő akcióinkhoz!

Oldalak