Közlekedés

Ezen az oldalon a Közlekedéssel kapcsolatos terveinket, elképzeléseinket gyűjtjük össze, kitérünk az esetleges problémákra is.

 

Közmeghallgatás - Közlekedés

A 2016. október 25.-én megtartott közmeghallgatáson a Közlekedéssel kapcsolatos kérdések-válaszok (nem az elhangzásuk sorrendjében)

1. Kérdés: Több lakos hiányolta az utcanév táblákat, illetve házszámokat, névkiírást.

Válasz: Egy arculatépítő pályázat keretében erre is vannak elképzelések, hogy egységesítik az utcatáblákat, irányjelzőket helyeznek ki, amennyiben elnyerik a kért összeget.

Kerékpározás

Verőcén a kerékpározás az országos átlagnál jóval népszerűbb. Verőce a Duna és a Börzsöny közelsége miatt a kerékpáros turizmus népszerű célpontja is, ugyanakkor a helyi lakosság is előszeretettel használja a kerékpárt napi szintű közlekedési eszközének. A kerékpározás költség- és energiahatékony közlekedési eszköz, falu szintű távolságokon az egyik legjobb választás! A kerékpáros közlekedés további helyi fejlesztése érdekében ugyanakkor számos lehetőség és meg nem valósított ötlet adódik még. Néhány ötlet ezek közül (továbbiakat várjuk szeretettel):

  1. kerékpárutak fejlesztése a Dunaparton és a Dunára merőlegesen
  2. további kerékpártárolók elhelyezése a vasútállomáson, üzletek előtt, óvodában, iskolában, stratégiai pontokon
  3. kerékpáros pihenő kialakítása a Római romoknál
  4. kerékpáros közlekedést segítő forgalmirányító táblák kihelyezése (pl. egyirányú utcákon kerékpárral szembe behajtást engedélyező táblák)
  5. kerékpáros és gyalogos közlekedést segítő útburkolatokra való áttérés (pl. az utcával egy szintben lévő járdák, stb.)
  6. CBA előtti "halálkanyarban" tükör elhelyezése a kanyar forgalmának átlátása érdekében, akár zebra festése a gyalogosoknak
  7. Bringás programok kicsiknek és nagyoknak

A fenti általános ötletelésen túl almenüpontokban talál információt konkrét helyi kerékpáros projektekről. Várjuk lelkes támogatók jelentkezését, akik a kerékpáros témákat szívügyüknek tekintik és munkájukkal hozzá tudnak járulni az ügyek kidolgozásában és továbbvitelében!