Kerékpározás

Verőcén a kerékpározás az országos átlagnál jóval népszerűbb. Verőce a Duna és a Börzsöny közelsége miatt a kerékpáros turizmus népszerű célpontja is, ugyanakkor a helyi lakosság is előszeretettel használja a kerékpárt napi szintű közlekedési eszközének. A kerékpározás költség- és energiahatékony közlekedési eszköz, falu szintű távolságokon az egyik legjobb választás! A kerékpáros közlekedés további helyi fejlesztése érdekében ugyanakkor számos lehetőség és meg nem valósított ötlet adódik még. Néhány ötlet ezek közül (továbbiakat várjuk szeretettel):

  1. kerékpárutak fejlesztése a Dunaparton és a Dunára merőlegesen
  2. további kerékpártárolók elhelyezése a vasútállomáson, üzletek előtt, óvodában, iskolában, stratégiai pontokon
  3. kerékpáros pihenő kialakítása a Római romoknál
  4. kerékpáros közlekedést segítő forgalmirányító táblák kihelyezése (pl. egyirányú utcákon kerékpárral szembe behajtást engedélyező táblák)
  5. kerékpáros és gyalogos közlekedést segítő útburkolatokra való áttérés (pl. az utcával egy szintben lévő járdák, stb.)
  6. CBA előtti "halálkanyarban" tükör elhelyezése a kanyar forgalmának átlátása érdekében, akár zebra festése a gyalogosoknak
  7. Bringás programok kicsiknek és nagyoknak

A fenti általános ötletelésen túl almenüpontokban talál információt konkrét helyi kerékpáros projektekről. Várjuk lelkes támogatók jelentkezését, akik a kerékpáros témákat szívügyüknek tekintik és munkájukkal hozzá tudnak járulni az ügyek kidolgozásában és továbbvitelében!

Eurovelo takarítás Vác és Verőce között

2021. november 13-án szombaton 14:00-tól kerékpárút takarítást szervez a Magyar Kerékpárosklub Dunakanyar Területi Szervezete Verőce és Vác között. Csatlakozz!

Óvodai és iskolai kerékpártárolók fejlesztése

Verőcén példaértékű az óvodába, iskolába kerékpárral járó gyerekek (és szüleik) aránya, és a jó példa láthatóan sokakra automatikusan átragad. Ugyanakkor az iskolai és óvodai kerékpártárolók állapota és általános insfastruktúrája nem megfelelő és nem tudja kiszolgálni már a jelenlegi igényeket sem (értsd a tárolók nem fedettek és nem fér el bennük a sok bicikli).

Szanyó István Igazgató Úrral felvettük a kapcsolatot a bringatárolók fejlesztése ügyében és nyitott fülekre találtunk. Az együttműködés jelenleg az alábbi fázisban van: