Zacskómentes Nap - Felhívás Szolgáltatóknak

Kedves Szolgáltató!

Szeptember 29-én helyi kezdeményezésű Zacskómentes Napot tartunk a Dunakanyarban. Célunk, hogy a lakosságot és szolgáltatókat egyaránt ráébresszük az egyszer használatos műanyag zacskók káros következményeire, közösen elgondolkozzunk a világszerte halmozódó szemét kérdéskörén és ötletes megoldásokat találjunk a feleslegesen termelt helyi szemetünk mennyiségi csökkentésére.

A kezdeményezés alulról szerveződő, sikere a benne részt vevők ötletein, lelkesedésén és konkrét cselekedetein múlik. Szeretnénk, ha Ön is csatlakozna a kezdeményezésünkhöz és ezen a napon ki tudna próbálni vevőivel olyan lehetőségeket, amivel a lehető leginkább megkímélhetik egymást a felesleges szeméttermeléstől! Lehet ez egy egyszerű felhívó szöveg, egy ajándék alma annak, aki hoz magával kosarat vagy szatyrot, egy kedves szó, témába vágó kérdés, beszélgetés a vevőkkel, de lehet egyszerű, vagy komolyabb fejlesztés is, konkrét cselekedet, változás, amit témába vágónak gondol és akár hosszú távon is változást okoz.

A kezdeményezés ötletadója a CivilVerőce informális helyi közösség. A csatlakozó boltok listáját, ötleteit, témába vágó felajánlásait közzé tesszük és hirdetjük honlapunkon, Facebook oldalunkon, a kezdeményezésről hírt adunk a helyi és remélhetőleg országos írott és online médiának is.

Aznap a Dunakanyar több falvában önkéntesekkel is meg szeretnénk jelenni a boltok előtt, hogy segíthessük a tudatos vásárlási folyamatot és a vevőkkel történő kommunikációt. A helyszíneken sokszor használható vászon szatyrot szeretnénk osztani, amin a kezdeményezés fő mondanivalója és a támogató boltok is szerepelnek.

Reméljük felkeltettük érdeklődését! Kérjük csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, hogy minél színesebb, hasznosabb és vidámabb közösségi nap kerekedhessen az eseményből, akár hosszú távú változást is maga után vonva.

További információ: http://www.civilveroce.hu/zacskomentesnap