Környezetvédelmi Munkacsoport - Javaslat a Dunai lejárók igazságos használatára

Az idei évben több okból is fokozottan tapasztalhattuk Verőce "elözönlésének" jeleit. A gépjárműforgalom ugrásszerű növekedésével talán mindannyian szembesültünk. Ennek egyik fő színtere a Duna és a Duna-part, ahol a folyóra igyekvő motoros járművek és az azokat odaszállító autók gyakran dominálták a látképet. 

Az önkormányzat a lakosság segítségét is kéri abban, hogy két kívánatos célt sikerüljön megvalósítani:
 
  1. A Duna-part mint természeti és kulturális örökség esztétika és ökológiai állapota javuljon MIKÖZBEN
  2. A Duna-part mint közterület mindannyiunk számára hozzáférhető legyen, nem csupán szűk, "privilegizált" csoportok számára.
 
A veroce.hu honlapon megjelent, a környezetvédelmi munkacsoport által elindított vitaanyag szerint a Duna-parti parkolás korlátozása a kívánt célok felé vezet. A munkacsoport és az önkormányzat a lakossággal együtt szeretne alternatívát találni, hogy hogyan oldható meg legoptimálisabban a vízijárművek településen belüli mozgatása. Vajon mennyi verőcei rendelkezik otthon tárolt motorcsónakkal? Jelenleg hogyan oldják annak alkalmankénti vízretételét? Milyen kompromisszum révén teljesülhet a fenti két cél? Az igényeket és javaslatokat írásban, 2020. november 9-éig lehet a greffkata68@gmail.com e-mailcímre elküldeni.