Környezetvédelmi Munkacsoport - Állásfoglalás a Dunakanyar növekvő forgalmáról és a forgalomcsillapítás szükségességéről

Megjelent a Verőcei Önkormányzat Környezetvédelmi Munkacsoportjának második nyilvános anyaga, Verőce és a Dunakanyar bal partjának gyors ütemben növekvő gépjárműforgalmáról, az ebből eredő problémákról és a forgalom szabályozásának lehetőségeiről.

Az anyag bemutatja a Dunakanyar bal partjának forgalomnövekedési tendenciáit és azok okait, részletesen elemzi a túláradó autóforgalomból eredő problémákat és javaslatokat tesz a forgalomcsillapításra. Az anyag egyik fő üzenete, hogy a forgalomcsillapítás ügye térségi ügy, és kezeléséhez térségi összefogás szükséges. Ez igaz mind a civil és lakossági, mind a hatósági és önkormányzati oldalra. Ezúton kérjük tehát mi is a környező települések lakóit és önkormányzatait, hogy jelezzék együttműködési szándékukat ebben a szinte mindenkit érintő fontos és alapvető kérdésben!

A vitaanyag .pdf formátumban elérhető Verőce Község Önkormányzatának honlapján a dokumnetumtárban (katt ide letöltésért).