Közösségi lakóház szigetelési projektet indítunk rászorulóknak

Szegény ember azzal tüzel, amivel tud – sokszor sajnos hulladékkal.
Gazdag ember azt dob szemétre amit csak tud – többnyire veszélyes hulladék formájában.
Civil ember pedig ott segít, ahol csak tud – következő projektünkben közvetítéssel, szervezéssel, és kétkezi munkájával.

A füstmentes Verőce projektünk keretében a Habitat-hoz hasonlóan, ezen a nyáron mi is leszigetelnénk egy kisebb Verőcei házat egy rászoruló családnál. Ennek feltételezhető és várt előnyei:

  • a környék lakói, gyerekei ezúton is tanúi lesznek a közösségi összefogás erejének, és a közös munkával töltött idő jótékony hatásainak [szociálpedagógiai aspektus];
  • télen fele annyi, és remélhetőleg nagyobb arányban minőségi tüzelő füstöl ki a ház kéményén [egészségügyi, környezetvédelmi, és szociális aspektus];
  • a veszélyes hulladékként kezelendő építőanyag maradékok nem a hulladékfeldolgozóban vagy az árokparton, hanem egy ház falán kezdik életük új szakaszát [környezetvédelmi aspektus, és kereskedelmi szemléletformálás].

Ehhez kérjük a támogatásodat. Első körben kérlek értesíts bennünket, ha rendelkezésedre áll bármiféle jó állapotú építőanyagmaradék, amiről azt gondolod, hogy hasznát tudnánk venni!

A projekt további alakulásáról itt a honlapon tájékoztatunk.