Megváltozott a Hulladékszállító!

Az állandó lakosok számára a kommunális hulladék gyűjtésére használható szemetes zsákok átvehetőek február folyamán szerdánként 9 és 12 óra között az Önkormányzatnál, míg az üdülő tulajdonosok várhatóan áprilisban juthatnak hozzá a zsákokhoz. A kommunális hulladékot a tavalyi, TVNK-s zsákban csak február végéig szállítja el a közszolgáltató, márciustól már csak az idei, a Zöld Híd Régió Kft emblémájával ellátott fóliazsákokat viszi el.  A kommunális hulladék elszállítására továbbra is minden héten csütörtökön reggel hat és délután négy óra között kerül sor. A Zöld Híd Régió Kft ügyfélszolgálata szerint a hulladék elszállításának éves díja 9662 Ft lesz az állandó lakosoknak (évi 52 szemeteszsák), és 8857 Ft az üdülő tulajdonosok számára (évi 26 szemeteszsák).

A szemetes zsákok átvételekor – a készlet erejéig – minden lakos kap 1 db, szelektív hulladék (papír, fém, műanyag) gyűjtésére szolgáló átlátszó zsákot, ennek hiányában használható egyéb tiszta, átlátszó műanyag zsák is. A szelektív hulladék begyűjtésekor – melyre minden páratlan héten csütörtökön reggel hat és este hat óra közt kerül sor – a közszolgáltató új fóliazsákot hagy a begyűjtött helyett.

A Zöld Híd Régió Kft április 1. és november 30. között zöldhulladék szállítását is végzi az általa forgalmazott biológiailag lebomló zsákokban.

A kommunális-, szelektív- és zöldhulladékkal kapcsolatos további információk, illetve a hulladék elszállításának rendje megtalálható a Zöld Híd Régió honlapján:

http://www.zoldhid.hu/nkft/lakossagi_tajekoztato/

http://www.zoldhid.hu/nkft/Veroce/

Az összefoglalót Ádám Réka írta a CivilVerőce csoport személyes információi, az Önkormányzattól begyűjtött információk és a Zöld Híd honlapja és telefonos tájékoztatása alapján.