Ne égess szemetet, ha szereted Verőcét!

füstmentes kapmány plakát füstmentes kapmány szórólap

Sokan nem tudják, hogy a szemét, a műanyagok elégetése súlyosan mérgezi a levegőt és az egészségünket. A verőcei szemétégetés jelenleg - különösképpen a fűtési szezonban - napi szintű veszélyforrás! Ideje változtatni berögzült rossz szokásainkon!

A "Szemétfüstmentes Verőcét!' kapmány első állomásaként plakátot és a szórólapot terveztünk a széleskörű helyi tájékoztatás érdekében; a szórólapunkat a következő hét során minden verőcei háztartásba eljuttatjut, de emellett a honlapon is igyekszünk folyamatosan fejleszteni a szemétégetéssel kapcsolatos tudásbázist. Az anyagokat szakmailag a Levegő Munkacsoport lektorálta, a nyomtatás költségét A Verőcei Önkormányzat állta. Ezúton is köszönjük a támogatást!

Második lépés az összefogás: nagyon várjuk a visszajelzéseket, tapasztalatokat! Jelezd, ha neked is problémád van az égetéssel, segítsük egymást, fogjunk össze a rossz szokások megszűntetésében! Írj az info@civilveroce.hu emailcímre vagy kérdezősködj a faluban, találj meg minket!

Harmadik lépés a jogszabályi és hatósági környezet helyi átalakítása. Folyamatban van egy petíció kidolgozása, mely tartalmaz minden olyan igényt a helyi hatóságokkal szemben, melyek a verőcei tiszta levegő és a környezettudatosabb, egymást nem mérgező szemlélet elősegítését szolgálják egyszerű megoldásokkal. Amennyiben csatlakozni szeretnél a petíció kidolgozásához vagy támogatod a kezdeményezésünk, írj nekünk az info@civilveroce.hu emailcímre!