Építsünk légszennyezés mérőhálózatot Verőcén!

Verőcén a légszennyezés - főként a fűtési időszakban - rendkívül magas, ezt mindenki tudja, ugye? De mennyire? És hol? És hogyan tudjuk bizonyítani? És hogyan tudjuk számszerűsíteni? És hogyan lehet számonkérni? És hogy fogja végre a vezetőség (családoké, falué, rendőrségé, kormányhivatalé, országé, stb.) is felfogni, hogy ez igen komoly probléma ami stratégiai intézkedéseket igényel minden felsorolt szinten? Na, ezekre a kérdésekre ad közösségi választ részben a luftdaten.info német kezdeményezés, ami közösségi alapon működő olcsó szállópor koncentráció mérőhálózat kiépítését támogatja.

Összehasonlításként: egyszer pár éve utánakérdeztem elkeseredésemben, hogy az országos levegőszennyezés mérőhálózatba egy verőcei állomást mennyi lenne beüzemelni, azt a választ kaptam, hogy ennek óriási bürokratikus akadályai vannak, kb. 100mFt költsége lenne magas fenntartási költséggel. A november 26-i mérő építő workshop regisztrációs díja csupán 45 EUR, kimenetele pedig egy házi mérőállomás, ami internetre köthető és folyamatos adatszolgáltatással épül be a luftdaten.info mérőhálózatába!

Gyertek el sokan, legyen sok kicsi helyi szenzorunk, az elosztott működés, a sokszorozott mérésen alapuló zajszűrés, a részletes információ szolgáltatás a modern, fenntartható és hatékony működés alapja!