Levegőminőség mérőhálózat workshop Verőcén

Önkéntesek jelentkezését várjuk nagy felbontású lakossági levegőminőség mérő hálózat építésére a Dunakanyarban!

Helyszín: Verőcei Művelődési Ház kisterme
Időpont: 2020. január 21., 19:00-22:00

Gyorsan jelentkezz első verőcei workshopunkra, ahol 50 EUR (kb. 16eFt) önköltségi árért saját mérőeszközt szerelhetsz össze, ami wifi hálózatra kötve folyamatosan, automatikusan szolgáltatja a levegőminőségi és meteorológiai adatokat (PM10, PM2.5, hőmérséklet, páratartalom). Ha szívesen támogatnál mérőállomást, de nem tudsz eljönni vagy nem akarsz szerelni, akkor is regisztrálj és összerakjuk a mérőegységet neked!

Az előző, budapesti workshopon négyen vettünk részt a Dunakanyarból, az érzékelőket két óra alatt összeraktuk és üzembe helyeztük, jó játék és rendkívül hasznos mérési adatok azóta. Az első állomások már üzemelnek Verőcén és Szokolyán is!

NÉZD MEG TÉRKÉPEN AZ AKTUÁLIS VAGY HISTORIKUS VERŐCEI LEVEGŐMINŐSÉGET!

A célunk az, hogy minél több mérőhellyel (hegyen, völgyben, főút mellett, DCM-hez, Börzsönyhöz, Dunához közel stb.) részletes képet kaphassunk a levegőminőség helyi változatosságáról, illetve a nagy számú érzékelő jeleinek összevetésével a mérés hitelességét is növelni tudjuk.

Ez egy innovatív, kísérleti kezdeményezés, támogatásoddal és részvételeddel az ország első részletes levegőminőségi érzékelőhálózata jöhet nálunk létre, lakossági kezdeményezésből!

Miért kell mérni a levegőminőséget?

A légszennyezés vezető halálok Magyarországon. A Dunakanyarban a növekvő autóforgalom, az avarégetés, a szemétégetés és a szilárd tüzelésű fűtés óriási egészségügyi kockázatot és veszélyt ró a lakosságra - ennek mértékét számszerűsíteni kell, hogy jobban lássuk, miben élünk. A mérés szembesít minket a levegőminőségi helyzettel, segíthet a hatósági intézkedések foganatosításában és a lakossági szemléletformálásban és életmódváltásban is.

Közösen vigyázni a saját levegőnkre egyszerűen jó dolog! Jelentkezz, regisztrálj!