Fűts Okosan!

A Földművelésügyi Minisztérium "Fűts okosan!" kampánya végre egy felülről induló kezdeményezés, ami ugyanazt a szemléletet és javaslatcsomagot tartalmazza, mint a mi kis "Szemétfüstmentes Verőcét!" kampányunk. A kampány honlapja bemutatja a helyes és helytelen fűtési szokásokat, összehasonlítja a tüzelőberendezéseket, tüzelőanyagokat, és szépen összeállított, alaposan kidolgozott szakmai ajánlásokat, oktató videókat, szóróanyagokat és plakátokat tartalmaz - csak ajánlani tudjuk a böngészését!

A kampány plakátját a faluban is kitettük számos helyre, erősítve ezzel ugyanazt a mondanivalót, amit a tavalyi saját plakátunk is tartalmaz. Reméljük ha szép lassan is, de beszivárog Verőcére is a helyes szemlélet az égetéssel, fűtéssel kapcsolatban, amire nagy szükség van, mert Verőcén még mindig napi szinten mérgező a levegő a fűtési szezonban, elsősorban a fa helyett "ócsón" vásárolt illegális építési hulladékokkal folytatott tüzelés miatt.

Az A3-as plakátból 20 db-ot az Önkormányzat nyomtatott számunkra, de pecsétet nem voltak hajlandók rátenni, sőt, a titkárságon ismét kibukott az a teljesen helytelen és elfogadhatatlan ellenérv, hogy "mindenki azzal fűt, amivel akar, amivel tud". Vajon mikor jön el az az idő, amikor egy Önkormányzat nem azokkal nem mer majd konfrontálódni, akik szennyezik és mérgezik a környezetüket, hanem azokkal, akik tenni akarnak a tisztább környezetért? Mindenesetre köszönjük a nyomtatást, már ez is nagy eredmény, egy apró lépés az érdemi közös munka felé, ami határozottan el fog jönni, előbb, vagy utóbb!