Kolbászból van a kerítés? Nem, ribizliből!

A Zentai játszótér közösségi fenntartással lassan, de biztosan épül az évek során. A két héttel ezelőtti állapotfelmérő rendrakásunk folyományaként az Önkormányzattól további 15 tő fekete, fehér és piros ribizli tövet kaptunk, hogy a Zentai út menti ehető sövényt kiterjeszthessük a hiányzó szakaszon. A játszótér sok év után mostanra kezdi el elérni az eredeti víziónknak megfelelő alap struktúráját, melyben a gyerekek saját tere minden oldalról biztonságos, organikus, sőt, csipegetnivalóan finom élő sövénnyel van körülvéve, a belső téren pedig árnyékot adó fák cseperednek. Az egyedülálló ribizli sövény még fiatal, sok gondozást és elsősorban kíméletet, türelmet igényel, téged is arra kérünk, hogy vigyázz közös értékeinkre és új közösséget szolgáló növény társainkra!

Köszönjük az Önkormányzat támogatását és együttműködését, és köszönjük a község és a CivilVerőce önkénteseinek folyamatos segítségét, akik nélkül se vízió, se érték nem lenne a játszótéren!

A következő részek tartalmából (avagy felhívás keringőre):

  • ivókút telepítése (amennyiben az Önkormányzat beváltja régi és sokszor ismételt igéretét)
  • az iskolaudvaron feleslegessé vált játszótéri mászóka áttelepítése (az Önkormányzat kezdeményezésére)
  • a libikóka közösségi felújítása (ha van feleslegessé vált, időálló anyagból készült bicikli kormányod vagy ülésed, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!)
  • a rovarszálló felső szintjének beépítése (önkéntes segítséget elfogadunk, jöhetnek a kreatív és látványos megoldások!)
  • egy új "krokodil-pad" építése a régi korhadó helyére (pénzbeli és padbeli adományokat is elfogadunk :) )
  • és az éves, elmaradhatatlan fűzfakunyhó metszés jövő év február-március táján, amire nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!