9 fát ültettünk, 23 fát karóztunk

Az utóbbi 2 hét játszóteres faültetési akciói során összesen kb. 10 ember bevonásával 9 új fácskát ültettünk és összesen 23 fát kerítettünk körbe karóval és csirkehálóval a Poki-játszótéren, a Zentai-Brassói játszótéren, a Zentai úton és a vasútállomás melletti játszótéren.

A fák közül 3-at ismét azért kellett cserélni, mert a gondatlan fűkaszálás teljesen megölte őket tavaly óta. A többin is mind láthatók külsérelmi nyomok - reméljük az új csirkehálós favédelem új esélyt ad fiatal fáinknak!

Köszönet a Gyermekek Világöröksége Alapítványnak a közreműködésért! Köszönet az Önkormányzatnak, hogy a karókat és a csirkehálót a rendelkezésünkre bocsátották. További kérésünk feléjük, hogy a jövőben csak úgy adjanak fűkaszát közmunkások kezébe, ha ki vannak képezve a fűkaszahasználat szabályaira és segítenek megőrizni fáradtságos munkával megteremtett közös értékeinket!

Ha minden jól megy, már csak húsz év, és lesz árnyék a Zentai úton és lehet fáramászni a játszótereken! Ha fűkasza nem lenne, pontosan 4 évvel tartanánk előrébb...