Játszótér gyorstakarítás a halottak napján

Köszönjük minden résztvevőnek a segítséget! Fényképes összefoglaló alább (fotók: Ilovszky Árpád).

Halottak napja alkalmából elsirattuk a Zentai-Brassói játszótéren a fűkaszák által kivéreztetett ribizli és jósta bokrokat.

A sövény maradékát kigazoltuk, az elhullott növények helyét felástuk, előkészítettük a pótlásra (amit reményeink szerint az önkormányzat támogatni fog).

A dúsan növő jósta sorból dugványoztunk is egy sort - kísérletként a felét mini üvegház (befőttesüveg) alatt, másik felét szabadon. Tavaszra kiderül, melyik módszer a hatékonyabb!

A játszótérről három zsák szemetet szedtünk össze, a homokozót kitisztítottuk, felástuk, újra használható! (A padok lenolajozását majd egy szárazabb alkalommal folytatjuk.)

Az egyik hintán kicseréltük és lefestettük az ülőkét - a másik festésére a nedves idő nem volt alkalmas, azt majd egy következő alkalommal.

A teljesen kifosztott és megtépázott rovarhotelt elkezdtük újjáépíteni. Márciusig - amikor elkezdik belakni a faliméhek - befejezzük a munkát!

A játszótéren még most is érik a málna! A száraz ágakat levágtuk, a hosszú hajtások végét beástuk, hátha kihajt belőle újabb tő!