Játszóterek és facsemeték

November 19-én szombaton újabb faültető és favédő akciót szervezünk (megj: a nov12-i esemény a hideg és az eső miatt elmaradt). 

Találkozó 10:00 órakor a Zentai-Brassói sarkon a játszóterén.

Tervünk az itteni, a Zentai úti és a vasútállomás melletti facsemeték pótlása és karózása, hogy megvédjük fáinkat a nemtörődöm fűkaszahasználattól.

Sajnos Verőcén a közmunkások által karbantartott területeken óriási arányú a fűkaszák által okozott fapusztulás. Elég egyszer körbenyesni a damillal egy kis fácska törzsét, és máris tönkretettük néhány év növekedését. A Verőcei Önkormányzatnak a Verőcei Ötletelők listán és magánlevélben több ízben beszámoltunk a problémáról. Ugyan a polgármester ígéretett tett, hogy minden közmunkást tájékoztatnak a fűkasza használatának ilyen veszélyeiről, fákat érő kár sajnos idén nyáron és ősszel is történt. 

A jegyző asszonnyal történt egyeztetések folyományaként jelenleg első körben kaptunk az Önkormányzattól 30db fakarót és 50m csirkehálót, ezeket szeretnénk elhelyezni a védelemre szoruló fák körül. Az elpusztult fákat pedig igyekszünk pótolni.

 

 

Kapcsolódó képek a fűkasza által okozott károkról a faluban: