Platánmentő akció a moziépület előtt

Az április 26-ra tervezett platánmentési akció meghiúsult, mert az útkezelő nem adta engedélyét az útlezáráshoz. Mostanra sikerült minden engedélyt beszerezni, így július 13-án pénteken bepótoljuk az elmaradt ápolási munkálatokat.

Régebbi bejegyzésünk eredeti szövege:

A moziépület felújítása kapcsán felvetődött a kérdés, hogy mi lesz a főút mellett álló három öreg platánfa sorsa, amik több, mint 100 éve üdvözlik megnyugtató látványukkal a Verőcére érkezőket. A platánok sorsa felől még nem született végleges döntés, de az a szakértők és a laikusok számára is könnyen megállapítható, hogy elhanyagolt állapotban vannak. Ha meg akarjuk óvni őket, energiát kell fektetnünk az ápolásukba.

Ennek a folymatnak az első lépéseként ápriils 26-án csütörtökön délelőtt a platánokról szakértő ipari alpin technikával levágjuk a teljesen elszáradt, elkorhadt ágakat, hogy tehermentesítsük a fát, visszaszorítsuk a gombásodás folyamatát és megelőzzük, hogy az ágak spontán letörjenek. Az esemény az Önkormányzat és a CivilVerőce együttműködésével, rendőri biztosítással zajlik és rövid ideig tartó útlezárással is járhat.